otto's war room banner

otto's war room banner

Friday, May 30, 2008

News from the new Communist Party of Peru (Shining Path)

From http://www.groups.yahoo.com/group/MAOIST_REVOLUTION:

English:

PERU: 'All-Out War' on Maoist Guerrillas. And once again the Maoists are never defeated but come back stronger and more determined.
LIMA, May 9 - The armed forces have launched a major offensive against the most combative remaining column of Sendero Luminoso (the Maoist Shining Path guerrillas) which is operating in the jungle valleys of the Ene and Apurimac rivers in southeastern Peru.
By order of the armed forces' Joint Command, 5,000 troops belonging to army infantry brigades No. 2 and No. 31, 200 members of Special Operations and the marines, and 200 more from the air force Defence and Special Operations unit, have been mobilised to the area. The enemy they are facing is made up of 200 combatants.
In addition to sending the large contingent of troops, the Joint Command ordered up two MI-25 and MI-17 helicopter gunships, as well as reconnaissance airplanes, and set up a river base manned by two patrols.

"Never before have so many and such highly-trained personnel been concentrated in the valleys of the Apurimac and Ene rivers (a region known by the acronym VRAE) to fight the Senderistas.
" The 'objective' is to neutralise the column of 200 heavily armed men led by 'Comrade José,' a battle-hardened Senderista with extensive knowledge of the area," sources said.
"Comrade José's" real name is Víctor Quispe, a 49-year-old Shining Path member who joined the guerrilla group when he was an anthropology student at the National University of San Cristóbal de Huamanga.
At that university in the capital of the southern Andean region of Ayacucho, philosophy Professor Abimael Guzmán began the armed struggle based on Maoist ideas on May 17, 1980. On Sept. 12, 1992, police in Lima captured Guzmán and nearly all the members of the Central Committee of the Peruvian Communist Party-Shining Path.
However, the leaders of the Central Regional Committee, which operates in the VRAE region, and the Huallaga Regional Committee, active in the jungle valley of the Huallaga river, did not accept the 'peace accords', and continued to wage what they call the "people's war."
Óscar Ramírez, one of the founders of Shining Path, also known as "Feliciano", commanded the Central Regional Committee.
On Jul. 14, 1999 "Feliciano" was captured in a military operation and was replaced by his right-hand man, Quispe.
Shortly afterwards Quispe proved his military expertise and in-depth knowledge of the area. On Oct. 2, he and his men ambushed an MI-17 helicopter, killing five soldiers
. In a proclamation, Quispe announced the beginning of the "third phase of the people's war," following the first phase, led by Guzmán (1980-1992) and the second, conducted by Ramírez (1992-1999). "The Senderistas ambush the armed forces and the police, and they tell the campesinos (small farmers): 'We defend your interests, we are the people's army, we aren't going to kill you.'
According to the authorities, the rebels' modus operandi is to ambush police patrols on their rounds in the area.
On Mar. 23, presumed Senderistas attacked two police vans in Quinua, close to Huamanga. One police officer died and another 13 were wounded. The attackers made off with 14 Kalashnikov assault rifles.
A report from the Interior Ministry's Directorate- General of Intelligence, which IPS saw, says that Quispe has organised a "support network" in Lima.
According to these sources, the first phase of the strategy against Shining Path has been set in motion, and by the end of the year they hope to have Quispe within their grasp. May 17 will be the 28th anniversary of PCP's People's war against the Peruvian state.

In Solidarity

John (jose657@yahoo.es)



Peru’dan Bir Haber:

Maoist gerillaalara karşı ‘toyekün savaş’. Maoistler yinede yenilemiyor. Onlar toparlanmış bir güç olarak yeniden mücadele sahnesindeler.

Lima; 9 Mayıs 2008 günü ülkenin güneydoğusundaki Ene ve Apurimac nehirlerinin kenar kıyılarında peru güvenlik güçleri askeri bir taarruz hareketi başlattılar. Bu taarruz ‘Aydınlık Yol’ gerillalarından bir bir guba yönelik olarak yürütülmekte ve ülkenin en ormanlık bölgelerinden birisinde yapılmaktadır.

Ordunun bir kaç birminlerinden oluşan ve ortak bir emirle yürütülen bu operasyonel taarruza 2 nolu ve 31 nolu Piyade Alayları’ndan yaklaşık 5000 asker katılmaktadır. Bunların içinde 200 kişilik deniz piyadelerinden ve 200 kişilik hava piyadelerinden oluşan Özel Harekat Timleri’de bulunmaktadır. Bunların karşısında düşman olarak gördükleri 200 kişilik eşitsiz bir güç sahibi küçük bir gerilla birimi vardır.
Ayrıca, bunlara ek olarak MI-17 ve MI-25 svaş helıkpterleri ve gözetleme için casus ucakları bulunmakta ve bu nehirlerin kenar kıyılarında konuşlandırılmaktadırlar.

Şimdiye kadar, ‘bu derece büyük ve deneyimli bir ekiple’ Eni ve Apurimac nehirlerin etrafında bu denli kapsamlı bir operasyon yapılmamıştı.

Bu operasyonun hedefi ‘aydınlık yol’un deneyimli ve becerili yeni komutanı ‘yolsaş Jose’ denetimindeki 200 donanımlı gerilla nötralize veya imha edilmesidir. Gerçek adı Victor Quispe olan 49 yaşındaki ‘Yoldaş Jose’ Huamanga şehrindeki Sans Cristopal Üniversitesi’nde Antropoloji öğrencisiyken gerillaya katılmış ve sonrasında dağda kaldığı dönemlerde yıllarca başarılı eylemlere imza atmıştı.

And dağlarının güney yakasındaki Ayacucho eyaletinin başkenti Huamanga kenti, felsefe profesörü olarak görev yaparken 17 Mayıs 1980 tarihinde maoist düşüncelerle silahlı mücadeleyi ve halk savaşını başlatan Abimael Guzman’ında (Gonzalo) çalıştığı üniversitenin olduğu meşhur şehirdir.

12 Eylül 1992 tarihinde Peru güvenlik birimleri başkent Lima’da Peru Komunist Partisi lideri başkan Abimael Guzman’ı ve bir çok merkez komite üyesini tutsak almıştı. Ne varki partinin bir çok bölgelsel ve merkezi yöneticilere bağlı savaş birimler sonraları basına sıydırılan ‘barış kararlarını’ tanımamış ve özellikle VRAE bölgesindeki Huallaga nehri kıyılarında konumlanarak halk savaşı yolunda ısrar etmeye devam etmişlerdi.

Örgütün kurucularından ‘yoldaş Feliciano’ lakaplı Oscar Ramirez’de bir askeri operasyon sonucu yakalanmış, merkezi ve bölgesel komitelere savaşta ısrar etmeyi salık vermişti.
14 Temmuz 1999 tarihinde Feliciano’da yakalanmış ve sonradan onun sağ kolu olan ‘yoldaş Victor Quiespe’ onun halefi olarak halk savaşına komuta etmeye başlamıştı.
Bu dönemde Quiespe halk savaşaındaki komuta kabiliyetini ve yeteneklerini bir dizi başarılı eylemlerle belgelemişti. 2 Ekim 2008 ylında MI-17 savaş helikopterini düşürmüş ve 5 özel timi pusuya düşürerek savaş dışı bırakmışlardı.


Bundan sonraki dönemde Quiespe halk savaşının üçüncü evresini ilan etmişti. Halk savaşının birinci evresine (1980-1992 arası) Abimael Guzman önderlik etmiş ikinci evresi (1992-1999) ise Oscar Ramirez denetiminde sürdürülmüştü.

‘Aydınlık Yol’ gerillaları güvenlik güçlerini pusuya düşürerek başarı sağlamayı bir gelenek haline getirmişlerdir. Onlar küçük köylülere şunları söylemektedirler: ‘Biz sizin asli çıkarlarınızı savunuyoruz. Biz Halkın gerçek ordusuyuz. Sizleri özldürmek gibi bir niyetimiz yok.’
Hükümet Yöneticilerin açıklamalarına bakılırsa onlarda gerillaları pusuya düşürmek ve böylece imha etmek istiyorlar.

23 Mart 2008 tarihinde ‘Senderista’lar Quinua kasbasında iki polis arabasını pusuya düşürerek imha etmiş ve bir polis memuru ölmüştü. Gerillalar polislere ait 14 Kaleşnikof markalı silahlara da el koyarak kendi alanlarına çekilmişlerdi.
Bilirkişi raporlarına ve içişleri bakanlığının açıklamlarına göre; Quiespe’nin Lima’da güçlü bir destekçi taban yarattığı ve bunları örgütlediği söylenmektedir.

Yine bu bilgi kaynaklarına göre, hükümet güçlerinin birinci evredeki hedefi, ‘Aydınlık Yol’
gerillalarını kıskaca almak ve yıl sonuna kadar Victor Quispe’nin yakalanmasını gerçekleştirmekten ibaretmiş. 17 Mayıs Peru Komunist Partisinin gerici Peru devletine karşı Halk Savaşı stratejisini başlatılmasının 28. yıldönümüdür.!

Dayanışmacı selamlar
Eine Nachricht Aus Peru:
'Totaler Krieg' gegen die maoistischen Guerillas. Und die Maoisten können trotzdem nicht besiegt werden. Sie kommen in bestimmter Stärke wieder zurück.

LIMA, Am 9. Mai haben die peruanischen Streitkräfte in der Nähe und Entlang der Flüsse Ene und Apurimac in südöstlichem Teil des Landes eine größere Militäroffensive begangen. Diese Offensive richtet sich gegen die kämpferischste übrige Spalter-Gruppe von Sendero Luminoso (der Leuchtende Pfad), wo die Guerilleros in den Dschungeltälern dieser Gebiete gesiedelt sind.
Die unter Gemeinschaftsbefehl stehenden Streitkräfte der Armeeinfanteriebrigaden Nr. 2 und Nr.31 stürmten mit 5000 Soldaten, darunter 200 Mitglieder von Sondereiheiten der Marine und 200 von der Luftwaffenverteidigung und spezielle Operationseinheiten mobilisiert sind.“Der Feind” dem sie gegenüber stehen, besteht nur aus 200 ungleichmäßig starken Kombattanten.

Zusätzlich wurden disees großen Kontingents von Truppen, zwei MI -25 und MI -17 sowohl Kampfhubschrauber als auch Aufklärungsflugzeuge hinaufkommandiert, und stellen eine von zwei Streifen bemannte Flussbasis auf.

"Nie zuvor ist so viel und ein solch hoch geübtes Personal konzentriert in den Tälern der Apurimac und Ene Flüsse (einer Region vom Akronym VRAE gekannt) gewesen, um die “Senderistas”zu bekämpfen"

Das 'Ziel' ist, 200 schwer bewaffnete Kämpfer von 'Genossen José', ein kampfgehärtetes Senderista führer mit umfassendem Wissen im Bereich des Guerillakrieges, zu neutralisieren, "Gefährte José", seinwirklicher Name ist Víctor Quispe, ein 49-jähriger Mitglied des leuchtenden Pfads, der sich der Guerillagruppe anschloss, als er ein Anthropologiestudent an der nationalen Universität des Sans Cristóbal in Huamanga war.

An dieser Universität in der Hauptstadt der Südandenregion von Ayacucho begann Philosophie Professor Abimael Guzmán den bewaffneten Kampf basierend auf maoistischen Ideen am 17 Mai 1980.
Am 12. September 1992 nahm die Polizei in Lima Guzmán und beinahe all die Mitglieder des Zentralkomitees von der Peruanische Kommunistische Partei (Leuchtende Pfad) gefangen. Jedoch, die führenden Politiker des Zentralen Regionalen Komitees, das in der VRAE Region arbeitet, und des im Dschungeltal des Huallaga Flusses aktiven regionalen Komitees, akzeptiertendie 'Friedensübereinstimmungen' nicht und fuhren mit der Strategie des "Volkskriegs" fort.

Óscar Ramírez, einer der Gründer, des “Leuchtenden Pfad”s , bekannt auch als "Genosse Feliciano", befahl dem Zentralen Regionalen Komitee den bewaffneten Kampf weiterzuführen.

Am 14 Juli 1999 war "Feliciano" in eine militärische Opertaion gefangen genommen und wurde später durch seinen rechten Hand, “Genosse Quispe” ersetzt.
Bald danach stellte Quispe seine militärische Sachkenntnise im Bereich der Führung des Volkskrieges unter Beweiss. Am 2. Okt 2008 überfielen er und seine Männer einen MI -17 Hubschrauber, aus dem Hinterhalt, wobei fünf speziallsoldaten getötet waren.

In einer Proklamation kündigte Quispe den Anfang der "dritten Phase des Volkskriegs" an, die der ersten Phase folgte, geführt von Guzmán (1980-1992) und die von Ramírez (1992-1999) geführte 2. Phase.
"Die Senderistas überfallen die Streitkräfte und die Polizei aus dem Hinterhalt, und sie sagen es dem campesinos (kleinen Landwirten): 'Wir verteidigen Eure Interessen, wir sind die Armee desVolkes, wir haben nicht vor, Euch zu töten'.

Laut den Verwaltungen sollen die Streifkräfte die Rebellen auf ihren Runden in diesen Regionen auch aus dem Hinterhalt überfallen.
Am 23. März 2008 griffen die Senderistas zwei Polizeiwagen in Quinua nahe bei Huamanga an. Ein Polizeibeamter starb, und noch 13 waren verletzt. Die Angreifer machten sich mit 14 Kalashnikov Angriffsgewehren davon.
Ein Bericht vom Direktoratsgeneral der Intelligenz IPS und des Innenministeriums sagten, dass Quispe ein "Unterstützungsnetz" in Lima organisiert hat.
Entsprechend diesen Quellen ist die erste Phase der Strategie von Regierungstruppen die Rebellen des leuchtenden Pfads einzukreisen, und bis Ende des Jahres hoffen sie, Quispe einzufangen. Der 17. Mai war der 28. Jahrestag des legänderen Volkskrieges von PCP gegen den peruanischen Staat.


In Solaridarität.
John (jose657@yahoo.de)

1 comment:

Anonymous said...

In other words youwon't chance it difficult the owl gifts to record the affair. Do you not get to see maturate fonder" intimately, with these special and unequaled amatory giving ideas you testament grow to trust this to be dead honest.

Also visit my web-site :: owl jewelry